Dependent de lectură

  Sunt într-o goană continuă după timp, pauze, minute petrecute între cărţi. Orice călătorie implică un interval temporal care permite lectura. Fiecare pauză de masă este un moment oportun pentru a-mi rezema cartea de tavă şi de a-mi servi prânzul cu garnitură bogată în literatură. Autobuzul transcende mijlocului de transport în comun de câte ori…(Continue Reading)

The book thief – sau cartea care a salvat hoțul

După două filme despre ororile sclaviei (The butler & 12 years a slave), 2014 ne îngăduie o lărgire a paletei de sentimente controversate, aducându-ne aminte despre ororile celui de-al II-lea război mondial. De data aceasta despre umanitatea nemților. A celor care au suferit la un loc cu națiille stigmate asuprirea unui Führer atotdistrugător. Deși decorul amintește perfect…(Continue Reading)

Crezi în fapte sau în vorbe?

Am început să citesc cu adevărat către finalul copilăriei, când adolescența bătea cu pumnii la ușa personalității mele, gata-gata să dea buzna peste naivitatea mea longevivă. N-am avut niciun îndrumar de lectură, nimeni să-mi compună o listă de bifat de-a lungul curiozităților mele literare. Era deja prea târziu să o iau de la capăt cu…(Continue Reading)

Secrete, natură, magie și legi ale atracției

Bine ați venit în Gradina secretă. “În fiecare secol, încă de la începutul lumii, au fost descoperite lucruri minunate.”                 ” La început, lumea a refuzat să creadă că un lucru nou şi ciudat poate fi făcut, apoi au început să spere că poate fi făcut, apoi este…(Continue Reading)

Ești mândru să fii român?

  O pragmatică recenzie a volumului „Fără ideal”, spunea că romanul se referă la faptul că oamenii, spre sfârșitul secolului trecut, își pierduseră patriotismul, că nu mai puteau vedea dincolo de propria persoană, de propria ratare sau potențial succes – lucruri care păreau a fi singurele din lume să le poată stârni interesul. Nu mai…(Continue Reading)

Vești bune: concursul găzduit de ralucamarchis.ro are trei câștigători

Bine v-am regăsit, dragii mei prieteni și cititori! Concursul găzduit de ralucamarchis.ro s-a încheiat ieri la un moment dat, după ce numărătoarea lăsase în urmă cele 10.000 de vizite stabilite ca limită de participare. Am adunat LIKE-uri, ordonat nume, m-am familiarizat cu RANDOM.ORG și trei frumoși câștigători s-au prezentat în fruntea listei de înscriși. Felicitări, mulțumiri…(Continue Reading)