Fericire gratis – Timp furat de sărbători

 

© Raluca Barbu

Zilele libere de sărbătorile de iarnă au fost fructul interzis pentru mine timp de zece ani, când lucram într-o multinaţională. Munceam atunci când parcă toţi ceilalţi îşi făceau ultimele cumpărături înainte de Crăciun sau cu câteva ore înainte de petrecerea de Revelion. Multe lacrimi de frustrare am plâns pe portativul lipsei de timp şi cumva de libertate, chiar dacă voluntară.

Zilele acestea am am alte libertăţi, câştigate sau poate primite în dar de la prea-cinstitul destin, care-şi calculează la final de an profitul în timp şi returnează din cel luat pe nedrept sau pe nesimţite. Nu contează, nu-i caut originea. Am primit zile cadou, mulţumesc şi le preţuiesc pe fiecare în parte, ca pe nişte daruri individual împachetate. Le deschid în fiecare dimineaţă, când bălaiul meu copil mă informează de agenda zilei: începe cu micul dejun, ce se cere consumat în timp ce Kevin îşi apără casa de hoţi, fiind Singur acasă şi continuă cu programul divers şi încărcat de joacă împreună cu gaşca de la Citadela.

Între momentele de leneveală, cu ceaşca de cafea în mână şi ochi pierduţi în ceaţa de peste Cluj, cele educative, cu pagini de colorat-decupat-lipit, cele casnice, cu reţete găsite pe Pinterest şi testate sub presiunea nerăbdării şi burticii flămânde a copilului meu şi cele administrative cu liste de cumpărături, şireturi  de legat, încărcat şi descărcat maşina de spălat, trăiesc distincte momente de sinceră recunoştinţă, prin care îmi încarc bateriile şi recuperez parcă energia irosită cu ani în urmă, când astfel de libertăţi, fie ele culinare sau administrative, îmi păreau doar de nasul altora.

© Raluca Barbu

Printre toate clipele pline, reuşesc să fur clipe de contemplare şi le inhalez cu recunoştinţă în timp ce privesc pădurea printre ramurile colorate haotic ale bradului de Crăciun sau urmăresc plină de curiozitate deznodământul unui joc improvizat de copii.

Da, timpul furat este cel mai scump. Cu toate că am primit timp în dar, îl ofer la rândul meu familiei şi casei noastre, însă, din toate orele treze ale acestor zile de final de an, fur, la intervale inegale, minute numai pentru mine, tocmai pentru a putea savura gustul timpului petrecut cu familia, cu oamenii vechi şi noi din viaţa noastră.

 

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

LinkedIn
Instagram