Un chip. Mai multe feţe

    Un om cu şapte priviri într-un singur chip. O femeie cu şapte voci şi o singură gură. O oglindă în care se reflectă şapte capete, toate ale mele, suprapunându-se într-o armonie haotică. Şapte trăiri contradictorii îmi cotropesc sufletul, lăsând mereu în urmă un om nou, în continuă definire. S-a nimerit ca eu să…(Continue Reading)

Fericire gratis – Timp furat de sărbători

  Zilele libere de sărbătorile de iarnă au fost fructul interzis pentru mine timp de zece ani, când lucram într-o multinaţională. Munceam atunci când parcă toţi ceilalţi îşi făceau ultimele cumpărături înainte de Crăciun sau cu câteva ore înainte de petrecerea de Revelion. Multe lacrimi de frustrare am plâns pe portativul lipsei de timp şi…(Continue Reading)

Ce fericire că eu sunt eu şi nu altcineva

  O, dacă ar fi să adun la un loc toate înfăţişările pe care le-am adoptat de-a lungul anilor, drept chip sau scut, aş putea interpreta de una singură rolul tuturor personajelor dintr-un roman scris de Garcia Marquez, fără ca acestea să fie înrudite. Într-un final, nu mai este vorba despre asta atunci când mă…(Continue Reading)

Aş putea fi atât de fericită toată viaţa 

  M-aş putea trezi în fiecare dimineaţă lângă tine, cu ochii abia mijiţi, cuprinzând suprafaţa de un verde opac a pădurii noastre. De abia începe ziua şi, din secunda în care privirea desluşeşte întreg peisajul, cu ajutorul unor schimbătoare dioptrii, orice rămăşiţă de gând necurat sau coşmar ascuns în adâncurile nopţii se dizolvă treptat în…(Continue Reading)

Fericire gratis – Acasă

  Pe oricine ai intreba, acasă vine la pachet cu copilăria, cu amintiri părinteşti, frăţeşti, cu miros din bucătăria mamei şi neapărat cu inexplicaţii ale unui Moş Crăciun care a fost odată şi s-a transformat în poveste. Aşa, la prima vedere, acasă înseamnă un spaţiu, cel în care am crescut şi de unde am plecat…(Continue Reading)

Fericire gratis – Mai presus de toate, SOARE!

  Cum locuim într-o țară cu climă temperată, soarele nu ne este străin, ne este chiar rudă, iar absența lui nu ne îngrijorează într-atât încât să ne îndoim de revenirea lui. Majoritatea zilelor le petrecem unul în compania celuilalt, fără să ne formalizăm cu saluturi politicoase. Noi ne vedem de ziua noastră, iar el face…(Continue Reading)

Fericire gratis (II) – Lucruri simple

    Un proverb chinezesc spune că mai întâi trebuie să goleşti paharul pentru a-l putea umple. Poate că ordinea cuvintelor era alta în înţeleapta zicală, cert e că semnificaţia îşi păstrează perfect intenţia şi în aceasta formă. O dragă prietenă mi-a facut-o cadou la răscrucea de acum doi ani, când tocmai desprinsesem de mine…(Continue Reading)

Fericire gratis (I) – Maternitatea

Viaţa este în toate felurile posibile: minunată, surprinzătoare, previzibilă, explicabilă, uneori greu-interpretabilă şi nu neaparat rar, nedigerabilă. Cu toate acestea, oamenii au abilităţi de supravieţuire şi aproape întotdeauna găsesc un răspuns pentru provocările ei. Chiar dacă de multe ori avem senzaţia că am epuizat bancurile şi resursele pentru un râs sănătos, găsim o cale să…(Continue Reading)