Blog à la carte

De ce, de unde şi până când atâtea bloguri? Tot adulmecam bucheţelul acesta de întrebări în timp ce îmi configuram propriul bârlog cibernetic şi răspunsul nu m-a ţinut prea mult gânduri. Este atât de evident încât nu ştiu de ce vreau neapărat să abuzez de cuvinte pentru demonstraţia unei ecuaţii cu o singură necunoscută – omul. Evident că ar fi mai nimerite numerele pentru aritmetica situaţiei de faţă, dar ele nu-mi sunt prea familiare. Dar dacă totuşi mi-ar fi, toată treaba s-ar sfârşi cu câteva caractere reci şi neînsufleţite… şi atunci unde s-ar mai găsi poezia blogului?

Nu mai avem timp să comunicăm şi chiar dacă încropim de-o pauză de ţigară sau de-un weekend la munte, nu mai avem încredere că cei de lângă noi au răbdarea sau curiozitatea să ne asculte. Ei la rândul lor ar avea atâtea de spus şi nu mai este spaţiu, timp şi urechi suficiente să fie auziţi.

Viteza care defineşte secolul nostru nu se referă doar la ameţitoarea succesiun

e de informaţii, fapte, sarcini şi rezoluţii cu care jonglăm de parcă mama ne-a făcut direct entertaineri, ci şi la însingurarea care vine odată cu asumarea unei astfel de vieţi. Nici nu ne dăm seama că ziua a trecut şi atât de puţin din noi a lăsat vreo amprentă pe orele ei. Şi chiar dacă fiecare avem un soţ, o mamă, un prieten, o soră sau o sută treizeci de amici pe facebook, toţi ne calculăm timpul în aceeaşi ecuaţie. Reuşim să spunem, ne concentrăm să ascultăm, facem o combinaţie între cele două, dar de cele mai multe ori rămânem cu comunicarea la jumătatea drumului.

Da, cred că aşa s-a născut blogul, dintr-o nevoie astringentă de comunicare. Şi pentru unii oameni poate fi o soluţie.

Nu ţi se acordă suficient timp sau interes la job pentru ideile tale? Le aşterni pe paginile mate ale unui blog cu titlu sugestiv şi toţi care le găsesc valide, sunt bineveniţi să devină colegii tăi ideali timp de un comentariu sau două.

Constaţi că prea puţini cunoscuţi sunt interesaţi de hobby-ul tău? Postezi o dată pe săptămână despre achiziţiile, descoperirile sau revelaţiile pe care le-ai expermentat şi trăit în legătură cu oricare din interesele tale şi cu siguranţă un număr considerabil dintre semenii tăi vor fi impresionaţi sau cel puţin contrariaţi în câte un comentariu inspirat.

N-ai reuşit să-ţi faci curaj să îi dai o şansă visului tău şi zilnic mergi cu capul plecat către un job care nu-ţi oferă nicio satisfacţie personală? Creezi gratis un blog şi zilnic pui de-o parte câtva timp numai şi numai pentru tine şi talentul tău. În acest larg şi încăpător www vei găsi suficienţi oameni care să-ţi împărtăşească viziunea şi care să te facă să găseşti puţină satisfacţie.

Exemple sunt atâtea câţi oamenii care au avut vreodată intenţia să conjuge to blog la toate timpurile verbale, transformându intenţia într-o activitate cu adevărat socială. Omul poate îndura orice, mai puţin să nu comunice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

LinkedIn
Instagram